- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčatové pyré | 100 |
Olej olivový | 50 |
Rajčata | 350 |
Paprika červená | 200 |
Lilek | 400 |
Česnek | 40 |
Cuketa | 350 |
Cibule | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, petrželková nať, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3779 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.