- Autor: Lucirak
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Květák | 300 |
Mouka pšeničná hrubá | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Brambory (syrové) | 160 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
•kmín, muškátový oříšek, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1858 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené a okmínované vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Poté květák rozmačkáme, přidáme muškátový oříšek, dle chuti osolíme, opepříme. Přidáme vejce, hrubou mouku a promícháme. Na olivovém oleji opečeme květákové placičky z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.