- Autor: Kyrra
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Parmezán 25% | 15 |
Česnek | 15 |
Smetana na vaření 12% | 250 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hrubá | 200 |
Brambory vařené | 400 |
Špenátové listy mražené | 50 |
Dochucovadla:
tymina, čerstvá petrželka sůl, mletý černý pepř
Energetická hodnota celkem: 8214 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 233,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2054 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 58.3, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience - mouku, vejce a bylinky. Tymiánu a muškátového oříšku přidáme podle chuti, ale kořeníme opatrně! Vypracujeme těsto, které se nebude lepit ke stěnám misky. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Bramborové noky dáme do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou. Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Dodáme kukuřici a špenát (množství podle potřeby a chuti), vše společně prohřejeme několik minut. Můžeme přimíchat i hrst nasekané petrželky a strouhaný parmazán. Bramborové noky rozdělíme na talíře a zasypeme směsí kuřecího masa a zeleniny. S těstovinami je tato směs také moc dobrá. Na talíři ozdobíme bramborové noky s kuřecím a špenátem čerstvou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.