- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 20 |
Kuskus (v suchém stavu) | 200 |
Smetana na vaření 12% | 375 |
Petržel - nať | 10 |
Cibule | 100 |
Rajčata | 400 |
Rajčata sušená v oleji | 160 |
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 8458 kJ
Bílkoviny (g): 118,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 197,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1410 kJ
Bílkoviny (g): 19.7, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Ze sušených rajčat slijeme olej do rozehřáté pánve, na něm orestujeme cibuli (nakrájená na drobno) s česnekem (nakrájíme si ho na plátky), dokud cibule nezesklovatí, pak na ni nasypeme kuřecí maso a posypeme kořením na kuře, opečeme kuřecí kostičky do zlatova. Nakrájíme si sušená rajčata i čerstvá rajčata, nejprve přidáme ty sušená a po 5 minutách přidáme čerstvá. Nakrájíme na drobno petrželku s bazalkou a přisypeme do směsi. Podlijeme smetanou a necháme směs provařit, aby se všechny chutě promísily. Kuskus uvaříme dle návodu a podáváme jako přílohu ke směsi. Na závěr směs dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.