- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Cibule | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Smetana na vaření 12% | 30 |
Brambory (syrové) | 150 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Červená řepa sterilovaná | 150 |
Dochucovadla:
mletá paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1902 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na hranolky. Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme játra, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, okmínujeme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Měkká játra poprášíme hladkou moukou, mírně podlijeme vodou a za občasného promíchání necháme provařit. Hotový pokrm osolíme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší ( vyšlehanou z uvařených rozmačkaných brambor a nízkotučného mléka) a červenou řepu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.