- Autor: janostikovalenka
- Doba přípravy (min.): 1
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr | 0 |
Dochucovadla:
pepř,sůl, bobkový list, šťáva z 1 citronu
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Porce kapra vykostíme a odstraníme kůži. Osolíme, opepříme a vkládáme do máslem vymazaného pekáče. Na každou porci klademe bobkový list, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme žampiony na plátky (Bonduelle) a posypeme nastrouhaným kořenem petržele. Vše zalejeme zakysanou smetanou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme strouhankou. Na závěr poklademe plátky másla. Pečeme v rozehřáté troubě na 180c až strouhanka pěkně zhnědne. Čas pečení asi 3/4 hodiny (dle typu trouby). Jako příloha je nejlepší bramborový salát, do kterého dáváme na místo majonézy také zakysanou smetanu s bílým jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.