- Autor: fonty
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 250 |
Olivový olej | 10 |
Losos filety mražené Trawlic LIDL | 50 |
Špenát | 50 |
Ocet vinný | 5 |
Hořčice dijonská | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 1708 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvařit brambory ve slupce 20 min., trochu schladit, ještě teplé oloupat a nakrájet na čtvrtinky a dát do mísy. Na pánvi lehce potřené olejem opéct stružek česneku do světležluta. Přidat omytý na nudličky nakrájený špenát a nechat zavadnout. Přidat k bramborám. Mezitím na páře udělat lososa. Prošlehat suroviny na zálivku (zbylý oliv.olej, ocet, hořčici, sůl, mletý pepř (možné přidat trochu čerstvé citronové šťávy) a vmíchat do brambor se špenátem. Lososa nakrájet na kousky, pokapat citronem a opatrně vmíchat do mísy. Nechat uležet při pokojové teplotě. Apetit 7/2013, str.34
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.