- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
ovsené otruby | 150 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
vanilkový cukor | 15 |
Máslo čerstvé | 100 |
Stevia | 5 |
Vejce celá průměr | 240 |
Energetická hodnota celkem: 7779 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 118,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 432 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou. V druhej miske zmiešame suché prísady a to zomleté ovsené otruby s kypr.práškom.V väčšej mise vymiešame maslo so sladidlom a žĺtkami, potom postupne zamiešame tvaroh, suché prísady a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a vysýpanej formy. Pečieme pri teplote 180-200°C cca 45 až 60 minút.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.