- Autor: Bubusajda
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 10 |
Kypřící prášek do pečiva | 15 |
Mouka bezlepková | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 250 |
Vejce celá průměr | 165 |
Hera | 175 |
Vanilkový pudink Dr. Oetker | 18 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Energetická hodnota celkem: 14302 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 156,
Sacharidy (g): 450,
SAFA (g): 71,
Cukry (g): 259,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 894 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 28.1, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 16.2, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Den dopředu si uvaříme pudink. Na začátku vytřeme formu máslem a vysypeme kokosem a ušleháme tuhý sníh. Heru utřeme se žloutky a cukrem a přidáme pudink. Poté přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Do trošky přidáme kakao, aby bábovka byla dvojbarevná. Dáváme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 min na plechu s vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.