- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Mrkev | 600 |
Cibule | 100 |
Jihočeské AB | 50 |
Dochucovadla:
Podle potřeby: sůl, pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 4875 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 813 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 11.7, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
V hrnci necháme rozpustit máslo, na másle orestujeme mrkev a podlijeme vodou, dusíme do měkka. Přebytečnou vodu z mrkve slijeme. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na zbylém másle orestujeme cibuli, na kterou poté, co zesklovatí přidáme kuřecí kostičky a ochutíme dle zvyklostí a potřeby. Poté, co je maso do zlatava opečené, přidáme dušenou mrkev a vše smícháme a necháme společně ještě chvíli podusit. Můžeme podlít sosíkem z bujónu či vepřové šťávy, pro lepší chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.