TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jáhelník s meruňkami

Zpět
  • Autor: katerina.toth
  • Doba přípravy (min.): 240
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, sůl

Energetická hodnota celkem: 7962 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 350, SAFA (g): 9, Cukry (g): 196, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 664 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jáhly spaříme vroucí vodou (nejlépe 3x aby nebyly až tolik hořké). V hrnci přiveďte k varu 700ml vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte cca 20 minut (většinou těch 10-15 stačí), aby z nich byla husté kaše. Nechte ji chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň dvě minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlové hmoty. Poté hmotu nalijte do vymazané formy. Nejprve polovinu, přidáme meruňky a následně zalijte druhou polovinou. Peče se cca 45-60 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři