- Autor: katerina.toth
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly | 200 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Rozinky | 50 |
Meruňky | 200 |
Dochucovadla:
skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 7962 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 350,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 196,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 664 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jáhly spaříme vroucí vodou (nejlépe 3x aby nebyly až tolik hořké). V hrnci přiveďte k varu 700ml vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte cca 20 minut (většinou těch 10-15 stačí), aby z nich byla husté kaše. Nechte ji chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň dvě minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlové hmoty. Poté hmotu nalijte do vymazané formy. Nejprve polovinu, přidáme meruňky a následně zalijte druhou polovinou. Peče se cca 45-60 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.