TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ratatouille

Zpět
  • Autor: olivaoliva
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek500
Cuketa500
Paprika bílá250
Paprika žlutá 200
cibule120
Rajčata 600
Olej olivový15

Dochucovadla:

tymián, sůl, čerstvě mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 2595 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 96, SAFA (g): 8, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 865 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Lilek nakrájím na příčné plátky a posolím jej, nechám jej vypitit. Mezitím spařím a oloupu rajčata, zbavená jadérek nakrájím na osminky. Nahrubo nakrájím cibuli a cuketu, papriku bílou a žlutou zbavím jadřinců a nakrájím na širší proužky. Na plátky nakrájím česnek. Na rozpáleném oleji nejprve nechám zesklovatět cibuli, pak přidám papriku a chvilku opékám, ke změklé paprice přihodím cuketu, lilek a česnek. Osolím a opět chvilku za stálého míchání opékám. Pak přijdou na řadu pokrájená rajčata. Promíchám a nechám asi 10 minut dusit, pak přidám tymián lehce opepřím a odkryté nechám ještě chvilku "vařit, aby se vyvařila šťáva. Hotovo. Jí se jen tak, nebo s chlebem, nebo s masem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři