- Autor: romcovaklarka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená rýže | 100 |
Quinoa | 100 |
Meruňky sušené | 100 |
Para ořechy | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Cibule | 120 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 7200 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 225,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1800 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 56.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody nasypeme červenou rýži (lze použít i hnědou rýži - natural), po 8 minutách varu přisypeme quinou a po dalších 10-12 minutách vypneme. Scedíme. Mezitím si na oleji osmahneme cubulku dohněda, před úplným zhnědnutím přidáme nasekané paraořechy, nasekané sušené meruňky a na plátky pokrájené 2-3 stroužky česneku. Do orestované směsi přisypeme slitou rýži s quinoou a případně dosolíme. Podáváme jako samostatné jídlo s oblíbenou zeleninou, nebo i jako přílohu k masu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.