- Autor: dajnalka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 100 |
Sůl | 5 |
Dochucovadla:
Sůl.
Energetická hodnota celkem: 1450 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 725 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu den předem namočíme do OSOLENÉ vody.Druhý den slijeme vodu přes cedník a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme v troubě 120 C -150 C,až do doby než začne"pukat".Potom troubu vypneme a necháme dosušit.Místo arašídů nebo popkornu.Lze udělat i mastnější alternativu,namočit do neosolené vody druhý den péct v troubě cizrnu pomaštěnou tukem poté posolit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.