- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 300 |
Šmakoun Mexico | 100 |
Olej olivový | 22 |
Parmezán 25% | 50 |
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle) | 250 |
Cuketa | 250 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
2 str. česneku, tymián, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7076 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 260,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1769 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme nakrájenou cuketu, orestujeme. Přidáme nakrájený česnek , žampiony a šmakouna Promícháme, necháme odpařit vodu , přidáme rýži a podlijeme trochou vody ( můžeme použít vývar). Znovu podléváme až se tekutina odpaří, pomalu vaříme po dobu určenou na vaření rýže. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a necháme odpočinout pod pokličkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.