- Autor: oldyz
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 200 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Med | 40 |
Mouka špaldová celozrnná | 30 |
Mák | 150 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 350 |
Med | 30 |
Klíčky pšeničné | 30 |
Energetická hodnota celkem: 9372 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 276,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 586 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve přichystám spodní korpus. Vločky zaliji v míse vařícím mlékem a necháme vychladnout. Mezitím připravíme makovou nápň. Do hrnečku dám vařit mléko, jakmile začne pěnit přisypu mák a chvilku povařím. Odstavím z plotny a za stálého míchání přidám med, skořici a dohustím pšeničnými klíčky. Do prochladnuté ovesné směsi přidám med a mouku. Hmotu nanesu na plech s pečícím papírem. Na těsto nanesu makovou nádivku a dozdobím vlašskými ořechy. Koláč peču v troubě při 180 st. asi 30 min. Poté nechám v teplé troubě dojít.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.