- Autor: fijalovejkosatec
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 500 |
Rybíz červený | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 10050 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 575,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 550,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 201 kJ
Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
čerstvý rybíz umyjeme, zvážíme a dáme vařit na plotnu, na kilo rybízu přijde jeden gelfix a půl kila cukru, mícháme dokud nezačne bublat, poté vaříme ještě aspoň tři, čtyři minuty a sebereme pěnu - tu můžeme dát samostatně do sklenice budee to zakalená marmeláda, zbytek bude více průhledný. Marmeládu vlijeme do sklenic, zakápneme rumem zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut, poté otočíme zpět a necháme úplně vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.