- Autor: Bubusajda
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka bezlepková | 170 |
Hera | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 110 |
Vejce celá průměr | 110 |
Rybíz červený | 200 |
Energetická hodnota celkem: 8058 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 88,
Sacharidy (g): 251,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 122,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 31.4, SAFA (g): 4.9, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, másla, žloutků a trochy (30 g) cukru vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a vložíme do pečící formy vyložené pečícím papríem. Těsto propícháme vidličkou (jinak by se nafouklo a udělalo bubliny) a dáme péct - až do zrůžovění. Během pečení korpusu si ušleháme bílky s cukrem (80 g) do pevné hmoty, do které opatrně vmícháme rybíz. Tuto směs nalijeme na upečený korpus a dáme zapéct. Vyndáme tehdy, když sníh na povrchu lehce ztmavne / zrůžoví.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.