- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 90 |
Cibule | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Citronová šťáva | 9 |
Víno červené | 15 |
Lučina Žervé s jogurtem | 15 |
Paprika červená | 50 |
Paprika zelená | 50 |
Paprika žlutá | 50 |
Rohlík celozrnný průměr | 60 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 1743 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na kousky. Osmahneme je na rozehřátém oleji, přidáme k nim jemně krájenou cibuli, opečeme, podlijeme červeným vínem, ochutíme tymiánem a krátce podusíme. Necháme vychladnout, rozmixujeme a přes jemné sítkoještě propasírujeme. Do kaše vmícháme žervé, osolíme, opepříme dochutíme citronovou šťávou a dobře zamícháme. Krém servírujeme v miskách, obložíme proužky nakrájených paprik, podáváme s celozrnou bagetou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.