- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Knedlíky houskové | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Mrkev | 15 |
Celer - bulva | 15 |
Petržel - kořen | 10 |
Cibule | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 7 |
Hovězí svíčková průměr | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1975 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté porce svíčkové zlehka naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, svíčkové řezy na něm z obou stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme nakrájenou zeleninu a cibuli, vrátíme opečené maso, doplníme kořením (nové koření, bobkový list, tymián, sůl, pepř), podlijeme a dusíme, až je maso měkké. Dokončíme zahuštěním moukou, pak zalijeme vodou, důkladně promícháme a za stálého míchání necháme provařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.