- Autor: Terinana
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 0.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 500 |
Želetava Smetanito | 250 |
Čedar 50% | 100 |
Slanina anglická | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, muškátový oříšek, česnek
Energetická hodnota celkem: 5836 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 5836 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vybereme 8 velkých brambor, který uvaříme. Mezitím tím se nachystáme 250g smetanového sýru a 8 stroužků česneku. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Dále nastrouháme sýr (čedar nebo gouda). Uvařené brambory z 1/3 rozkrojíme (nejlépe podélně) a větší část vydloubeme, kam dáme určitou porci česnekového krému. Na krém dáme plátek slaniny, posypeme sýrem a malou částí zakryjeme. Dáme péct tak na 180 stupňů, zhruba 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.