- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 500 |
Sójová omáčka | 100 |
Ocet | 100 |
Česnek | 50 |
Olej olivový | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 130 |
Dochucovadla:
Celý pepř 10 kuliček, nové koření 10 kuliček, 4 bobkové losty, sůl.
Energetická hodnota celkem: 5872 kJ
Bílkoviny (g): 99,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1468 kJ
Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 10, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso se nakrájí na kostky a zalije sojovou omáčkou se lžící octa. Pridá se koření i česnek a nechá do 2. dne marinovat. Pak se okapané maso postupně opeče po malých částech tak, aby se nezačalo dusit. Opečné maso se vrátí do pánve, zalije marinádou a vodou a dusí na mírném plameni do změknutí. Po cca 30 minutách se přilije zbytek octa. Postupně se i dolívá voda tak, aby bylo maso stále potopené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.