- Autor: zupaz
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slanina anglická | 200 |
Vepřová kýta | 500 |
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle) | 120 |
Dochucovadla:
feferenky nebo chilli papričky 2ks, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky rozetřeného česneku
Energetická hodnota celkem: 6256 kJ
Bílkoviny (g): 136,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 3,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1564 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 0.8, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky. Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200stupňů, podle potřeby podléváme. Podáváme se zeleninou. Na marinádu: Sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky rozetřeného česneku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.