- Autor: lkjhg
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 200 |
Máslo čerstvé | 125 |
Rajčata | 3 |
Salám Junior | 200 |
Salám gothajský | 200 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle) | 150 |
Houska vícezrnná | 12 |
Dochucovadla:
majoránka, oregano
Energetická hodnota celkem: 13091 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 291,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 174,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 3273 kJ
Bílkoviny (g): 27.3, Tuky (g): 72.8, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 43.5, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 3.5
Postup přípravy
Nakrájíme na kostičky salámy, oloupaná rajčata a žampiony. Přidáme strouhaný sýr, změklé máslo, šlehačku a koření (dávám od oka, ale určitě 2PL obojího). Nejlépe rukou prodělám směs, aby se vše propojilo. Většinou si směs připravím ráno a do večera se všechny chutě propojí. Večer rozkrojím housky na půl, pokladu bohatě směsí a dám zapéct do trouby. Množství směsi z mého receptu stačí cca na 12 housek (záleží jak budete štědré) t.j. 24 půlek. Peču v troubě na 180st. cca 10 – 15 minut, prostě do zlatova! Je to neskutečně žravé a návykové! Tento recept je hodně variabilní,někdy dám jen měkké salámy, někdy uzený sýr, někdy víc hub.....toto je jen mustr a Vy si můžete recept upravovat...to poznáte sami, až jednou vyzkoušíte!!!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.