- Autor: alenkaskl
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Philadelphia | 250 |
Smetana zakysaná 15% | 150 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 65 |
Piškoty cukrářské | 200 |
Jahody | 400 |
Limoncello | 14 |
Energetická hodnota celkem: 11219 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 152,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 99,
Cukry (g): 183,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1402 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 12.4, Cukry (g): 22.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Jahody očistíme. Polovinu nakrájíme na plátky, polovinu rozmačkáme se lžící cukru. Philadelphii promícháme s cukrem a zakysanou smetanou, zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Na dno formy dáme polovinu piškotů, které zlehka pocákáme dezertním vínem nebo likérem (např. Limoncello), na to polovinu krému, rozmačkané jahody, druhou polovinu piškotů opět pocákáme vínem, dáme zbytek krému. Navrchu ozdobíme plátky jahod.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.