- Autor: niksy
- Doba přípravy (min.): 55
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Krupička dětská | 200 |
Stevia | 40 |
Vejce celá průměr | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Citronová šťáva | 5 |
Máslo čerstvé | 40 |
Dochucovadla:
špetka soli, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 6832 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 174,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 455 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 11.6, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
recept z apetita upravený na trošku zdravější verzi /krom té krupičky a másla samozřejmě :-) 1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, stévii, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. 2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. 3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.