- Autor: KARTIMANDUA
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta s kůží průměr | 200 |
Cibule | 80 |
Sýr nízkotučný tvrdý 20% průměr | 50 |
Vejce celá průměr | 40 |
Houska vícezrnná | 60 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření do mletých mas
Energetická hodnota celkem: 3301 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1100 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 14.3, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Mleté krůtí maso smícháme si cibulí na kostičky, nahrubo nastrouhaným sýrem a 1 malým vajíčkem,prolisovaným česnekem, přidáme celozrnné pečivo namočené v mléce, okořeníme dle chuti. Směs rozetřeme po pekáčku vymazaném olejem asi v 2 centimetrové vrstvě a pečeme v troubě při 200 stupních do zlatova. Krůtí maso lze nahradit vepřovou plecí a vyjde to kaloricky podobně. U vepřového masa vynechávám sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.