- Autor: Hodiny
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 220 |
Sůl | 1 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Jablka | 350 |
Dochucovadla:
špetka soli, cukru, skořice
Energetická hodnota celkem: 2748 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 53,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 687 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z hladké mouky, mléka, vejce připravíme lité těsto na palačinky, ochutíme špetkou soli a cukru. Připravíme si jablka (vhodné jsou sladší odrůdy), která oloupaná nastrouháme na hrubém struhadle. Takto nastrouhaná jablka ochutíme skořicí. Pro zbytek rodiny jablka takto nastrouhaná ještě pocukrujeme. Upečené palačinky plníme připravenou směsí nastr. jablek. Jablka okamžitě ochladí palačinku a pustí dokonalou šťávu :-). Dobrou chuť :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.