- Autor: OndrejkaV
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 22.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Otruby | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 650 |
Sladěnka | 30 |
Vločky ovesné | 140 |
Mouka pohanková | 130 |
Mouka špaldová celozrnná | 280 |
Mouka žitná celozrnná | 200 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Dochucovadla:
1 lžička bylinek na chleba, 15g soli 1 porce (plátek) má cca 60g
Energetická hodnota celkem: 13040 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 551,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 66,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 593 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ze 120ml vody a 120g žitné mouky a jedné lžíce kvásu udělat přes noc kvásek. Suroviny smíchat v domácí pekárně a počkat až vykyne chléb (klidně i 4h), upéct na program pečení cca 1h.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.