- Autor: taketoki
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Okonomi omáčka | 72 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Krevety | 300 |
Zázvor nakládaný | 15 |
Cibulka jarní | 20 |
Shiitake sušené | 15 |
Miso bílé | 17 |
Mirin | 20 |
Vejce celá průměr | 180 |
Naturamyl bramborový škrob | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Zelí čínské | 50 |
Dochucovadla:
Všechny uvedené přísady kupuji v japonských nebo korejských potravinách (oni vám rádi poradí).
Energetická hodnota celkem: 8116 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2029 kJ
Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Pokrájené zelí posolím a nechám pustit vodu, vyždímám. Ve větší míse promíchám mouku, škrob a prášek do pečiva. V hrnci smíchám 170ml vývaru se lžící mirinu a lžící miso pasty. Do mouky udělám důlek, vliju 3 rozšlehaná vejce a vývar z hrnce, pořádně promíchám. Přidám zelí, houby, zázvor a krevety (vše na kousky pokrájené). Pak směs smažím na pánvi (budou z toho 4 silnější omelety), tak 5minut z obou stran. Každý si pak na svém talíři potře povrch lžící omáčky okonomiyaki, posype vločkami řasy nori nebo rybími vločkami katsuobushi. Japonci si dávají ještě majonézu, já ji ale nedávám, tak ani není v tomto receptu započítaná.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.