- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Mrkev | 640 |
Cibule | 400 |
Olej olivový | 30 |
Dýně | 740 |
Dochucovadla:
Sůl, drcený kmín, vegeta, kurkuma, muškátový oříšek -> vše podle chuti
Energetická hodnota celkem: 3765 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 85,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 628 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 14.2, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, vydlabeme hokaido dýni, a i se slupkou ji nakrájíme na velké kousky, očistíme mrkev, nakrájíme na kousky a obojí přihodíme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme 30 minut, poté rozmixujeme a dochutíme muškátovým oříškem, vegetou, solí a drceným kmínem. Podáváme se zakysanou smetanou a krutónky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.