- Autor: Zuzamull
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 500 |
Cibule | 50 |
Masox | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Smetana na vaření 12% | 250 |
Mouka pšeničná bílá | 20 |
Dochucovadla:
masox, grilovací koření, pepř
Energetická hodnota celkem: 4427 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1107 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
na zpěněné cibulce orestovat játra, okořenit ( pepř. gril.koření) podlít vodou a nechat dusit, přidat 1 kostku masoxu, asi 1/4 litru smetany na vaření zahuštěné 1,5 lžicí hladké mouky, vmíchat do vody k játrům a důkladně promíchat. Po zhoustnutí je hotovo.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.