- Autor: mabis
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 1000 |
Hovězí mleté průměr | 600 |
Cibule | 100 |
Česnek | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Sůl | 2 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, bazalka nebo oregano
Energetická hodnota celkem: 7073 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1179 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 10.2, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
na trošce oleje zesklovatíme cibulku, přidáme čenek a orestujeme mleté maso (během přípravy slíváme tuk, co se z něj vypeče), k orestovanému masu přidáme nakrájená rajčata (lepší je oloupat, ale nám to nevadí) osolíme, opepříme,pokud jsou rajčata kyselejší možno dosladit (ale není nutné) a dusíme až rajčata změknou, na závěr přidáme nakrájenou bazalku nebo oregano - teplá omáčka je dobrá k těstovinám a nebo studená např na topinky (nasucho) a nebo tousty
Komentáře je možné psát až po přihlášení.