- Autor: venita
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 230 |
Cuketa | 270 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Šunka krůtí nejvyšší jakosti | 200 |
Eidam 30% | 120 |
Olej olivový | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7073 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1768 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 42.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Lilek a cuketu omyjeme, cuketu oloupeme a oba druhy pokrájíme na tenké menší plátky. Lilek osolíme a necháme dvě hodiny potit, následně opláchneme od přebytečné soli. Semolinové těstoviny uvaříme na skus a zeleninu podusíme na olivovém oleji do změknutí. Pekáček lehce vytřeme olivovým olejem a přímo v něm smícháme těstoviny s dušenou zeleninou, pokrájenou šunkou a 1/2 nastrouhaného sýra. Dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylou polovinou strouhaného sýra a dáme zapéct na 150 C do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.