- Autor: Pavca81
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 120 |
Vločky ovesné | 150 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 160 |
Máslo čerstvé | 120 |
Banány | 150 |
Sůl | 2 |
Ostružiny | 500 |
Citronová šťáva | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 20 |
Energetická hodnota celkem: 11895 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 423,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 225,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1487 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 52.9, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 28.1, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme vločky s moukou, hnědým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí, přilijeme rozpuštěné zchladlé máslo, přidáme rozmixovaný banán a dobře promícháme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout. Očištěné ostružiny nasypeme do kastrůlku, přidáme k nim víno nebo vodu, cukr a citronovou šťávu a za občasného promíchání vše podusíme. Když směs začne houstnout, stáhneme ji z ohně a necháme lehce zchladnout. Dvě třetiny připraveného těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho potřeme podušenými ostružinami, rozdělíme na ně zbylé těsto a koláč pečeme ještě dalších asi 20 minut. Hotový koláč necháme trochu prochladnout a před podáváním ho nakrájíme na čtverečky. Já jsem dělala koláč v kulaté formě o průměru 28 cm a rozkrájela ho na 8 dílků.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.