TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vločkový koláč s ostružinami

Zpět
  • Autor: Pavca81
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 11895 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 423, SAFA (g): 69, Cukry (g): 225, Vláknina (g): 45, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1487 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 52.9, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 28.1, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V míse smícháme vločky s moukou, hnědým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí, přilijeme rozpuštěné zchladlé máslo, přidáme rozmixovaný banán a dobře promícháme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout. Očištěné ostružiny nasypeme do kastrůlku, přidáme k nim víno nebo vodu, cukr a citronovou šťávu a za občasného promíchání vše podusíme. Když směs začne houstnout, stáhneme ji z ohně a necháme lehce zchladnout. Dvě třetiny připraveného těsta rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho potřeme podušenými ostružinami, rozdělíme na ně zbylé těsto a koláč pečeme ještě dalších asi 20 minut. Hotový koláč necháme trochu prochladnout a před podáváním ho nakrájíme na čtverečky. Já jsem dělala koláč v kulaté formě o průměru 28 cm a rozkrájela ho na 8 dílků.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři