- Autor: ket22
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 250 |
Celer bulva | 300 |
Vejce celá průměr | 90 |
Dochucovadla:
kari, kurkuma, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 2224 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1112 kJ
Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
250 g kuřecích prs nakrájet na menší kusy, osolit, přidat kari a kurkumu a pomlít na robotu. Oloupat půlku středně velkého celeru a na hrubším struhadle (robot) nastrouhat. V míse promíchat, přidat 2 vejce, případně pepř a nejlépe rukama (jako na karbanátky) prohnětat. Lžící vykrajovat a do rozpáleného oleje na pánvi dělat placičky. Opékat z obou stran. Jako příloha možná salátová okurka nebo rajčata, atd.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.