- Autor: Martina M.
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Paprika červená | 100 |
Paprika zelená | 100 |
Cibulka jarní | 100 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 148 |
Dochucovadla:
zázvor, koriandr, sůl
Energetická hodnota celkem: 3781 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V nepřilnavé pánvi nebo ve woku rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na něm ze všech stran Maso dáme stranou, přidáme zbylý olej, vsypeme jemně nakrájený česnek a bílou část cibule, pokrájené chilli papričky a opékáme, dokud cibule a česnek nezměkne a nezesklovatí. Potom přidáme na proužky nakrájené papriky a opékáme, dokud zelenina nezkřehne. Přidáme maso, osolíme, posypeme zázvorem, koriandrem, vmícháme na větší kusy překrájenu cibulovou nať a společně ještě jednou krátce osmahneme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.