- Autor: Eleona Baltimor
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kokos strouhaný | 15 |
Vejce celá průměr | 55 |
Jablka | 150 |
Vločky pohankové | 60 |
Javorový sirup | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Dochucovadla:
skořice, vanilka, špetka soli, citrónová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4058 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 22.2, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 13.2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Pohankovou krupici smícháme s kypřicím práškem a vysypeme rovnoměrně na dno pečící misky. Tvaroh smícháme s mlékem, vajíčkem, vodou, citronem, javorovým sirupem, skořicí, špetkou soli a vanilkou a tvarohovou nalijeme opatrně přes lžíci na suchou směs. Na tvaroh navršíme tenké plátky jablíček, které posypeme kokosem a skořicí a pečeme dozlatova v troubě na 180 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.