- Autor: skodibaba
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 20082 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 419,
Sacharidy (g): 233,
SAFA (g): 221,
Cukry (g): 196,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 803 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
ušleháme 4 vejce s 10 dkg cukru a 1 vanilkovým cukrem, do toho přimícháme 0,5 sklenice vody (0,2l) a 0,5 sklenice oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1 kypřík, citronovou kůru, pečeme na 180st.C (plech velký + pečící papír) na vychladlý piškot natřeme krém: potřebujeme šťávu ze 2 malých jahodových kompotů - 0,5 l, pokud to nedá, dolijeme ji vodou, v ní svaříme 2 jahodové pudinky, mezitím rozšleháme 1,5 měkkého másla s trouchou cukru (opatrně, kompot může být sladký, popřípadě dosladit až na konec), vlahý puding po lžících zašleháváme do másla, nakonec tam zašleháme jahody ze 2 kompotů (na větší kousky)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.