- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 20% | 20 |
Pohanka | 250 |
Cibule | 50 |
Žampiony | 250 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Créatif Mexico zeleninová směs sterilovaná (Bonduelle) | 280 |
Sójová omáčka | 15 |
Petržel - nať | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sójová omáčka
Energetická hodnota celkem: 5496 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 71.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 14.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Pohanku propláchneme, přebereme a zalijeme vodou ( vývarem ), tak aby hladina sahala nad pohanku. za občasného míchání vaříme 10 - 12 min do měkka. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nadrobno nakrájené žampiony a nahrubo nastrouhanou mrkev, vše do měkka podusíme 7 minut. Ke směsi přidáme zbytek zeleniny a prohřejeme. Na závěr vše smícháme a libovolně dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou, petrželí a strouhaným sýrem. Dobrou chuť !
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.