- Autor: Keksina
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 140 |
Mouka pšeničná polohrubá | 160 |
Mouka pšeničná celozrnná | 140 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cuketa | 330 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 180 |
Energetická hodnota celkem: 13450 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 154,
Sacharidy (g): 403,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 192,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 841 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 9.6, Sacharidy (g): 25.2, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme 2 hrnky nastrouhané cukety, 1 hrnek cukru (já míchám dohromady vanilinový, třtinový a klasický), 3 hrnky mouky (kombinace celozrnná /polohrubá), 3 vejce, 1 hrnek oleje (nebo v tomto případě 1/2 hrnku oleje a 1 malý bílý jogurt), 2 - 3 lžičky skořice a cca 1/4 balíčku prdopeče. Dobře promícháme, vylejeme na plech a pečeme dozlatova. Chutná výborně a v zimě cuketu jednoduše nahradíme strouhanými jablky. :-) Variace: Jakmile buchta vystydne, můžeme ji potřít marmeládou, nebo z ní udělat "Míša řezy" - buchtu potřít tvarohovým krémem a polít čokoládou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.