- Autor: Zuzamull
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 1000 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cibule | 200 |
Hořčice klasická (Spak) | 40 |
Masox (hotový výrobek) | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Mouka pšeničná bílá | 40 |
Dochucovadla:
masox, sůl, hořcice, grilovací koření
Energetická hodnota celkem: 8806 kJ
Bílkoviny (g): 224,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1101 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 9.4, SAFA (g): 4.9, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
na oleji a orestované cibulce zprudka osmahnout vepřvé plátky předem naklepané, osolené a omazané plnotučnou hořčicí. Podlít horkou vodou a nechat dusit. přidat 1 kostku masoxu a trochu grilovacího koření. Vmíchat půl litru mléka s 4 lžícemi hladké mouky na zahuštění. míchat - dochutit podle potřeby solí.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.