- Autor: Valhr
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže | 430 |
Paprika bílá | 440 |
Rajčata | 440 |
Cibule | 100 |
Olej olivový | 3 |
Okurky sterilované průměr | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilly, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 2925 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 23 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 0.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
nakrájenou cibuli zesklovatím na troše olivového oleje, přidám na proužky nakrájená kuřecí prsa, která orestuji. Potom přidám nakrájené papriky a za stálého míchání mírně podusím (pustí vlastní šťávu) pochvíli přidám oloupaná, pokrájená rajčata. Okořením solí, pepřem, chilly a provensálským kořením. Nechám podusit tak, aby se štáva zredukovala. Nazávěr přidám pokrájenou kyselou okurku a ihned odstavím z plotny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.