- Autor: 25claire
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 100 |
Knäckebrot grahamový & žitný (Racio) | 14 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 50 |
Brambory (syrové) | 100 |
Dýně | 200 |
Dochucovadla:
koření na naložení masa, já používám papriku, sůl, česnek a šťávu ze zázvoru.
Energetická hodnota celkem: 1251 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Den předem kuřecí maso naporcujeme, omyjeme a naložíme dosměsi jogurtu s kořením. Druhý den maso vyndáme z jogurtu a obalíme v rozdrcených Knackerbrotech. Dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem na 180 stupňů a 25 min, v půlce času otočíme. V hrnci v osolené vodě uvaříme dohromady brambory a dýni hokkaido, vaříme 15-20 min, než brambory změknou, dýně je uvařená rychleji. Vodu slijeme do hrníčku a brambory s dýní rozmixujeme. Můžeme přidat vodu s vaření, abychom dosáhli požadované konzistence. Lze též při servírování pokapat olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.