- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.3 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 5 |
Cibule | 25 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1077 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, mírně osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmíhcáme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou šťávu procedíme na plátky, podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.