- Autor: Ludmilat
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rozinky | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Strouhanka | 40 |
Jablka | 800 |
Máslo čerstvé | 60 |
Žloutek | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 125 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Dochucovadla:
skořice, sůl, ocet
Energetická hodnota celkem: 10460 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 451,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 209,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 581 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 25.1, SAFA (g): 2, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vypracujeme těsto do hladka, necháme alespoň 3 hod. odpočinout dva bochánky pod nahřátým kastrolkem. Na pomoučené utěrce nejdříve vyválíme a pak mažeme rozpuštěným máslem a vytahujeme do průsvitna. Rozdělíme jablka strouhanku, cukr a rozinky. Zvedáním utěrky zavineme a pečeme 3/4 hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.