TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zapečený pórek s točenym salámem a bramborem

Zpět
  • Autor: navarak
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl , pepř

Energetická hodnota celkem: 16444 kJ

Bílkoviny (g): 170, Tuky (g): 251, Sacharidy (g): 227, SAFA (g): 118, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 24

Energetická hodnota na 1 porci: 129 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve šlupce a nakrájíme na kolečka.Pórek na kolečka a 5 minut vaříme v osolené vodě,aby změkl.Točený salám na kolečka asi 1-2 mm tlusté. Zapékací mísu vymažem máslem a vysypem strouhankou a pokládeme vrstvou brambor.Osolíme a opepříme a klademe pórek a pak salám a opět brambory.Otevřené dáme do předehřáte trouby(asi 230 st.) a připravíme si omáčku. Na ni potřebujem 200 ml mléka dvě vejce a 100 gr nastrouhaného sýra.Vše v misce smícháme a po cca 20-30 minutách zapékání brambor touto směsí polijeme rovnoměrně a dáme zpět do trouby,kde necháme péct do zlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři