- Autor: wonder142
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné | 40 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 90 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Banány | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1158 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky vhodné namočit předem do vody nebo do mléka - stačí jen tak, aby byly těsně zalité. Buď přes noc nebo aspoň na chvilku - čím déle jsou namočené, tím kratší dobu se musí vařit. Zkoušela jsem je zalít ráno trochou horké vody, tu nechat vsáknout a pak vařit. Taky možnost. K namočeným vločkám přilít mléko ideálně tak 1 dcl - víc mléka = vodovatá kaše, méně = tužší kaše. Přivést k varu a chvilku ty vločky povařit, míchat, ptž se přichytávají, vařit dokud to nebude mít konzistenci, kterou chcete. Banán či jiné sladší ovoce rozmačkám, příp. nakrájím na kostičky a vymáčknu z nich trošičku šťávy. Kaši promíchám s ovocem, vymačkaná šťáva dostatečně kaši osladí. Malá vychytávka: vyšperkovat si to trochou mleté skořice. A je to hotové, přeji dobrou chuť :) když je ovoce málo sladké, možno dosladit dle chutí medem nebo moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.