- Autor: Irenav
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 100 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 100 |
Mouka pšeničná bílá | 100 |
Dochucovadla:
Vegeta, kmín, sůl, tymián
Energetická hodnota celkem: 1660 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 415 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Asi 100g očištěných hub 30min. vaříme v oslolené vodě (1,5l) přidáme kmín, tymián a ochutíme dle potřeby Vegetkou. Do 1dcl mléka rozmícháme 1lžíci hledké mouky a zalijeme. Podáváme s vařeným vejcem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.