- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Vlašské ořechy | 60 |
Modřenín Sedlčanský | 65 |
Kuřecí prsa bez kůže | 250 |
Dýně | 945 |
Dochucovadla:
sůl, tymián
Energetická hodnota celkem: 5404 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1801 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 26.3, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 10, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Dýni neloupeme, jen překrojte napůl a vydlabejte semínka. Nakrájejte na plátky cca 1cm široké. Dejte na plech nebo pekáče, polijte olivovým olejem, posypte lehce solí a více tymiánem. K dýni přidejte kuřecí maso také nakrájené na kostky. Vše promíchejte, aby se to obalilo olejem a kořením. Rozehřejte troubu na 200°C a pečte 40 minut. Po upečení navrch rozdrobte modrý sýr ( Modřenín ) a rozlámejte pekanové ořechy. Neměla jsem pekanové, ale vlašské a nasekala je na jemno a bylo to také výborné. Dobrou chuť !
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.